Kamera Opskura Knjiga

Kamera opskura i Beleške o zagonetnom životu

20% popusta pri kupovini oba izdanja!

Cena – 1500,00 rsd

Puna cena – 1880,00 rsd

O delu – Kamera opskura

Ovde ljudi mladost provode u nezadovoljstvu, srednje doba u očaju i frustraciji, a starost u tuposti i ravnodušnosti. Od sada će svi život provoditi u tuposti – ali veseloj! Svet će biti šaren i bajkovit, kao iz slikovnice, a ljudske emocije poznavaće samo najprimitivnije oblike.

Pročitaj više >>

O delu – Beleške o zagonetnom životu

Na Istoku sve je vec zapadno. To je vec sada istočni Zapad, odnosno istočna verzija Zapada. Ovu su poslednje decenije Istoka u kulturno-običajnom smislu. A zašto je to tako? Zašto je Istok tako duboko impresioniran Zapadom? Zašto ga tako opsesivno oponaša? Verujte, sasvim trivijalna stvar je po sredi, zapadna arogancija.

Pročitaj više >>

Ivan Bogojević

O Autoru

Često me pitaju šta je za mene pisanje

Odgovaram da je pisanje ona vragolija duha koja će za večnost sačuvati naš delić vremena i da samo diletanti pišu jezikom kojim govore svaki dan.
Držim do odnegovane rečenice, jer ona najuspešnije razobličava stvarnost u kojoj tako veselo živimo.

Pošto „sve što svetli – svetli milošću sunca” i kako se u literaturi ništa ne podrazumeva već se sve mora izreći, odvešću Vas, ako mi dopustite, na mesto koje će Vam uliti snagu da sami stvarate moral i zakone, imajući uvek na umu mudrost predaka i neprekidno žudeći za poštovanjem potomaka.

Recenzije

O jeziku romana „Kamera opskura”

Zapažanja o autorovom izboru reči – kakve su bile kada sam delo primila na prvo
čitanje – iznosim kao lektor romana „Kamera opskura”.
Vrt.
To je bio moj prvi utisak.
Živi vrt – sa mnogim rečima negovanim da rastu i mirišu, ili da stameno stoje, ili da
trnjem odbrane vredno, ili da dugo čekanim plodom zaslade duh.
Vrt sa ličnim pečatom.
Preciznost u tkanju narativa omogućavala mi je, najčešće, da sa tihim radovanjem
zastanem u čitanju – da upijem sliku ili da razmislim.
Zahvalna sam što je moje čitalačko biće imalo priliku da zapleše sa ovim romanom.

Nataša Radulović Belobabić, lektor

Kamera opskura

Ako su religija, moral, etika i pisani zakoni oduvek bili čovekovi oslonci, koji su u svakom novom vremenu iznova vrednovani, onda se sa pravom možemo pitati šta je sa tim osloncima danas kada su oni zasenjeni našom potrebom za hedonizmom bez pokrića. Ovaj roman nudi neke od mogućih odgovora na to pitanje.

Igor Suhanek
Beleške o zagonetnom životu

Uzbudljivo ispričana priča koja ima nekoliko ravni – kriminalističku, psihološku, filozofsku i religioznu, i koja se račva u više pravaca – ličnom i kolektivnom. Slika pretpostavljenog i mogućeg čoveka savremenog doba, ali i pojedinačnog muškarca srednjih godina. Pitanja odnosa mladosti i zrelog doba života, odnosa prema istorijskom nasleđu, domovini, podneblju, jeziku i običajima. Prostorna transverzala na relaciji Srednja Evropa – Balkan – Mediteran. Sasvim dovoljno za čitanje i uživanje! Preporuka!

Igor Suhanek

Poručite

Troškovi slanja nisu uračunati u cenu. Obračunavaju se po trenutnom cenovniku PostExpress ili D Express kurirske službe.